Ρένα Κουτσαλεδάκη  Επικεφαλής συνδυασμού

Έχω καταγωγή από την Πηγή Ρεθύμνου, είμαι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Καπετανάκη Σταύρο και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά 19 και 16 ετών. Ξεκίνησα ως μαθήτρια του 6/θεσιου Δημοτικού σχολείου Πηγής, του 1ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ρεθύμνης. Συνέχισα ως απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης - τμήμα πολιτικών μηχανικών - με άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις.
Έχω εξειδικευμένη γνώση αρχιτεκτονικών προγραμμάτων και ξένων γλωσσών Αγγλικής και Γαλλικής. Από το 1995 είμαι μέλος του ΤΕΕ και αργότερα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητήριου Ρεθύμνης, ενώ την ίδια χρονιά, ξεκίνησα να ασκώ ελεύθερο επάγγελμα σε ιδιόκτητο τεχνικό γραφείο, μαζί με το σύζυγο μου. Είμαι μέλος της Τεχνικής κατασκευαστικής και τουριστικής εταιρείας ΔΟΜΗΣΗ ΟΕ και της ΔΟΜΗΣΗ ΑΞΤΕΕ. Έχω ασχοληθεί με την ανάπτυξη οικιστικών συγκροτημάτων, πάντα σεβόμενη το ύφος του οικισμού και την ιστορικότητα του τοπίου. Από το 2012 είμαι Ενεργειακή Επιθεωρήτρια σε πολλά ιδιωτικά έργα αλλά και σε συνεργασίες, στα πλαίσια προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ έχω διατελέσει και Ελέγκτρια Δόμησης κτιρίων. Έχοντας περιβαλλοντική ευαισθησία και αισθητική, έχω διακριθεί σε πρωτοπόρα σχεδίαση πρότυπων κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων ανάπτυξης.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα, είμαι αιρετό μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατάφερα να διακριθώ ως πρώτη σε σταυρούς προτίμησης των Ρεθεμνιωτών κατά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ανάμεσα σε 100 συνυποψήφιους μου επί του συνόλου των συνδυασμών. Διατέλεσα Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, με δεμένη ομάδα συνεργατών και εργαζομένων στην υπηρεσία, έχοντας την οικονομική διαχείριση, ανάπτυξη και διασύνδεση λιμένων και χερσαίων ζωνών και μαρίνων, τριών Δήμων: Ρεθύμνης, Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου. Μοναδικό μου μέλημα ήταν και παραμένει η ανάπτυξη του τόπου αλλά και η ισονομία απέναντι στον πολίτη κάτοικο. Με την ευελιξία του αυτόνομου διοικητικού συμβουλίου του ΔΛΤΡ, χάραξα άξονες ανάπτυξης, βελτίωσης και ασφάλειας σε 7 λιμενικές υποδομές στο Νομό. Υπήρξα η μοναδική γυναίκα Πρόεδρος σε όλα τα Λιμενικά Ταμεία στην Κρήτη. Παράλληλα, είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας και του Συμβουλίου Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ρεθύμνης. Συμμετέχω ως μέλος στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης. Συμμετέχω ακόμα στο νεοσυσταθέν συμβούλιο Δημοτικής Ισότητας Φύλων, που ασχολείται γύρω από τη γυναίκα στα θέματα εργασίας, βίας, εκπαίδευσης, υγείας και περιβάλλοντος. Είμαι Πρόεδρος της ΧΕΝ Ρεθύμνης, μέλος της ΧΕΝ Ελλάδος ενώ συμμετέχω ως ενεργό μέλος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Ερωφίλη» και του Λυκείου Ελληνίδων, γυναικείων τοπικών οργανώσεων, με ιστορία και έργο στον τόπο μας. Παράλληλα είμαι μέλος του «Σύνπολις» ενεργοί πολίτες, με εθελοντική δράση όπως και στο «Ρεθελοντώ» με τον ίδιο σκοπό δημιουργίας.
Ως μητέρα συμμετείχα στο Σύλλογο Γονέων 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνης και 1ου Λυκείου Ρεθύμνης και στην Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνης. Συμμετέχω ενεργά ως μέλος του συμβουλίου στο Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων, των ατόμων, παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία: «Αγάπη».

Mobirise
Mobirise

© Copyright 2023 - All Rights Reserved